Cuib urat mirositor

Dimineata de aprilie, caldut, soare , lene de dimineata. Stau cateva zile la bai la Felix, o binevenita vacanta inainte de inceperea sezonului de turism care ma va solicita din plin. Hotelul nostru e situat chiar langa o padure de foioase si e plin , atat seara cat si dimineata, de milioane de triluri , care mai de care mai diferit si mai frumos.

Dimineata, aparatul foto gata si el de vanatoare de imagini. Pasesc usurel printre frunze si iarba sperand la cadre frumoase sau macar la o speccie noua pentru mine. Deodata, printre crengute, vad o hartie alba zburand anapoda , cumva nefirect, pe verticala pana pe o creanga. Apoi coboara pana la furca unui copac, intre doua crengi mai groase. Privesc prin vizorul aparatului foto s vad si cauza nefirescului...un sturz cantator ce furase " naturii" pretioasa hartie si pe care, alaturi de altele...o aseaza frumosuel printre iarba si crengute. Ma adapostesc dupa un copac si caut sa vad urmarea. Inca doua hartii urmeaza aceeasi cale catre cuib. Ma duc  firesc catre depozitul de hartie si cu stupoare  vad sursa.

Un UMANOID cu necazuri de burta....(etc etc) ce -si lasase necazurile in urma in padure, urmate de o tona de hartie igienica cum e si normal. Sarguincios , sturzul a recuperat parte din hartie (asta pana la prima ploaie...), dar....ele ar trebui sa faca treaba noastra? Curatenia padurilor e treaba lor sau a oamenilor?

Noroc ca sturzul canta bine dar nu are si miros....