Aventura continua. Reparam si merge mai departe. Europa pe ape...

Ziua 13. Hm...ce zi teribila. Ne trezim de dimineata intr-un port ce ne-a aparat de valurile facute de vapoarele ce trec mereu pe Main. Cautam informatii despre cine ne poate ajuta si un tinerel amabil ne indruma catre un santier naval aflat la 2 km departe de ni. Usor de spus greu de facut .Plecam usurel si normal, se rupe improvizata facuta seara de Liviu.

https://www.facebook.com/mihai.baciu.33/videos/1400268353355865/

O luam de la capat, trec vapoare, normal ca ne baga in mal. Intr-un final dupa zeci de telefoane cu nemti ce stiu doar nemteste reusim sa ne intelegem si ne trimit vaporul de pompieri sa ne ajute. Tractati la mal, la santierul naval, dupa doua ore de munca cu doi rusi - nemti, reparam tija rupta si la drum.

La pranz auzim motorul mergand bine si calea dreapta. Canal de vis, ceva de nedescris. Padduri imense ruginii de-a lungul raului, castele de nu le mai tinem minte, case frumoase, totul aranjat. Germania nu orice. A, inca n-am vazut macar UN pet de plastic pe apele acestea. Macar unul asa sa ma simt in tara mea. Ma gandesc cu groaza ca vine primavara si le voi arata turistilor, rusinat, magnifica delta plina de gunoaie si peturi aruncate de jeguri umane. Fra amenzi lege aplicata drastic nu o vom scoate la capat, delta e o groapa de gunoi.

IN sfarsit, am trecut cinci ecluze si astazi, am facut 50 km, suntem multumiti ca am ajuns la Wertheim, un orasel superb, cu cetati,castele,lumini.

Mi-a venit randul la facut mancare si am aruncat ceva carnati si legume intr-o tigaie, am baut un vin din Africa de Sud cu gust de balegar. Ma jur ca a fost un vin excelent, ciudat ca si gust...

Pana maine, va las, trebuie sa-l bat iarasi pe Liviu la Table. seara faina. Aici suntem: https://en.wikipedia.org/wiki/Wertheim_am_Main